IE Warning
Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Omgeving

Naast wandelen, fietsen en zwemmen zijn er voldoende andere mogelijkheden om uw verblijf gevarieerd door te brengen. Naast de eerdergenoemde plaatsen Saulieu en Autun is een bezoek aan Avallon en Semur-en-Auxois ook absoluut de moeite waard. Avallon heeft verschillende kerken waaronder Saint-Lazare uit de 8ste eeuw en St. Martin uit de 17de eeuw. Er is bovendien een heel leuk kostuummuseum.

De Basiliek Sainte-Marie-Madeleine in het oude stadje Vézelay staat sinds 1979 op de werelderflijstgoed van de UNESCO en mag niet ontbreken in één van uw uitstapjes. Van hieruit heeft U uitzicht op het Château de Bazoches uit de 12de eeuw met zijn schitterende tuin. Een bezoekje aan dit kasteel is prima te combineren met Vézelay.

In het huisje ligt een map met vele folders, reisgidsen en toeristische informatie over de omgeving. Ook is er een zéér gedetailleerde wandelkaart van de direkte omgeving zodat U in ieder geval niet kunt verdwalen in de schitterende natuur.

In Liernais is een prima bakker gevestigd, Le Pétrin de Liernais. Deze is alle dagen geopend behalve op maandag. In het weekend verkopen zij brood met spek en kaas, lekker bij het apéritief! Verder is er een apotheek en een uitstekende traiteur Charles, waar U vooral de Jambon Persillé moet proberen. Op dinsdagochtend is er een kleine markt, waar U terecht kunt voor uw biologische groenten en fruit. Als het beter weer is wordt er ook verse geitenkaas verkocht en kunt U de lokale wijnen proeven.

  WIFI Aanwezig & Gratis.